NO.4

LØRENSKOG HUS, STORSTUA
Kr. 350

Kjøp billett TORSDAG 26. MARS KL. 20.00

Kjøpte billetter refunderes ikke.

 

No. 4 har rukket å bli et av Norges mest elskede band på fem korte år. Med ærlighet, snert og en unik evne til å se de store historiene i det hverdagslige har de gitt ut to Spellemann-nominerte album, solgt tusenvis av billetter over hele landet og toppet plakaten til Øyafestivalen.

"No. 4 har på imponerende vis opparbeidet seg en posisjon som den nye, store visepopgruppa her til lands, med en egen stil og gode tekster kledd opp med gode melodier. De to første albumene ble Spellemann-nominert, de har spilt på hovedscenen på Øya og de fyller «stadig» Sentrum Scene i Oslo - der de er tilbake både 8. og 9. november i år. De er med der ting skjer, nå sist da tre nye artister ble innlemmet i Rockheim Hall Of Fame forrige mandag.

Stakkato

Det er ingen selvfølge at det skulle «ta av,» og det har skjedd litt umerkelig. No. 4 har en noe stakkato stil, noe som kommer til uttrykk ikke minst på gjennombruddslåten «Lite og stort» fra debutalbumet «Henda i været» (2016). Det er akkurat som om de «duellerer» litt med seg sjøl, Emilie Stoesen Christensen, Ingeborg Marie Mohn og Julia Witek. Samtidig overskygges denne noe spesielle formen av gode og nære (og noen ganger private) tekster, som tross alt er drivkraften i dette «prosjektet».

Identiteten

Trioen rendyrker for så vidt den musikalske stilen også på album nummer tre, ironisk nok kalt «Duell». I mellomtida har vi vendt oss til den. Den er blitt en viktig del av identiteten til No. 4. Og - Kåre Chr. Vestrheim har «voktet over den» og beholdt den. Han har løftet en rekke norske artister som produsent, og her henter han fram det beste hos No. 4 - til og med med en dasj elektronika (blant annet fengende «Vondt ment»). Et annet høydepunkt er «Alt feil». Strykere understreker den spesielle «No. 4-stemningen».

To ting på en gang

Christensen og Mohn står som vanlig for tekster og melodier, mens «Under deg» er basert på et dikt av «insta»-poet Alexander Fallo. Tekstene handler først og fremst om at det å være menneske ofte er to ting på en gang, at alle er i duell med seg selv og andre hver dag: «Er jeg hjelpen / eller en plage / Er jeg limet eller den som splitter laget?» («Den i midten»).

Autoritet

Trioen er seg sjøl lik på tredje servering, men samtidig har de opparbeidet seg en herlig autoritet og tro på seg sjøl. Når de synger «Dette er vi gode på» i nest siste spor, beskriver de akkurat det som kjennetegner dem. Det er en perle av en låt, myk og var og med flotte harmonier. Det er ingen som gjør akkurat dette bedre. «Duell» rundes elegant av med «Hit, men ikke lenger», en søt og stillfarende duett med skuespiller Mattis Herman Nyquist - som også synger på de to første albumene." - Øyvind Rønning, Dagbladet