SNØDRONNINGEN - BRAGETEATRET

LØRENSKOG HUS, STORSTUA
285/225 (voksen/barn)

Kjøp billett TORSDAG 5. NOVEMBER KL. 17.30

Kjøpte billetter refunderes ikke.

 

Brageteatret presenterer «Snødronningen»
Et magisk og musikalsk eventyr om et uovervinnelig vennskap. 

Gerda og Kai er bestevenner, de leker samme hver eneste dag og er så gode venner at de føler seg som ekte søsken.

En dag vil ikke Kai være med å leke mer, han vil ikke engang se Gerda, og han vil bare sove hele tiden. Og plutselig er han helt borte. Ingen kan svare på hvor Kai har blitt av, så Gerda bestemmer seg for å finne han.

I forestillingen blir publikum tatt med på Gerdas farefulle og forunderlige reise på leting etter vennen sin. Hun snakker med blomster, kråker og reinsdyr. Hun møter røvere og overlever polarnatten. Til tross for all motgang og utfordringer, stiller Gerda aldri spørsmål ved alt hun må gjennomgå for å finne vennen sin.

Venner spør ikke om hvorfor de skal være venner, de er venner!

Hva skjer når Gerda til slutt finner Kai fanget i Snødronningens slott? Vil hun klare å få vennen sin med tilbake?

Snødronningen er en opplevelse for hele familien hvor både barn og voksen vil le og undre seg sammen. (best fra 5 år)

Forestillingen er eventyrlig, litt skummel og morsom, full av nylaget musikk og en magisk scenografi.

Eventyret av H.C. Andersen er i sin originale form en underlig og mystisk fortelling. Det er preget av sin tid og fokuserer på hvordan mennesker blir onde i hjertet på grunn av de onde kreftene i verden og at det rene og gode er den eneste som kan redde noen fra det onde.

Vår versjon er en ny-dramatisering av Toril Solvang.
Regi er ved Kjell Moberg fra Teater Nie.

Kjell Moberg er kjent for å lage forestillinger som tar opp om dagsaktuell tematikk på en poetisk, varsom og vakker måte. Om Snødronningen sier han «Den modige er ikke den som ikke føler seg redd, men den som beseirer frykten, sa Nelson Mandela. Jeg vet ikke om Gerda er dattera til Mandela, men hun er helt klart søstera til både Pippi og Ronja Røverdatter. Gerda gjør det eneste riktige når en venn har det vanskelig - hun handler. Og det er jo til slutt det vennskap handler om; Det er først når ting blir vanskelig at man finner ut hvorfor man har venner.»

Regi: Kjell Moberg
Scenografi og kostyme: Katja Ebbel Fredriksen
Dramatisering: Toril Solvang
Lysdesign: Oscar Udbye
Komponist: Håvard Gressum Antonsen
Med: Maria Agwumar, Julia Küster, Oda Djuplasti, Jonas Andersen Sandvik, Nils Oortwijn.

Praktisk info rundt forestillinger:

På grunn av situasjonen knyttet til Covid-19 vil det praktiske rundt billettsalg og gjennomføring være litt annerledes enn det pleier. Dette gjør vi for at du som publikummer skal føle deg trygg, slik at du kan slappe av og kose deg under forestillingen. Vi ber derfor at du setter deg inn i våre smittevernregler før du kommer.

Billettsalg:

Av hensyn til smittevernregler selger vi et begrenset antall billetter i Storstua. Billettene kan kjøpes på nett som vanlig eller i Veiviseren på Lørenskog hus. Alle som kjøper billetter vil måtte oppgi kontaktinfo til smittesporing. Plassene vil være unummererte, noe som betyr at du på forhånd ikke kan bestemme hvor i salen du vil sitte.

Når du skal inn i salen vil du få hjelp til å finne ledig sete av en av våre ansatte. Siden vi kun selger et begrenset antall billetter i en sal som normalt rommer 360 publikummere, lover vi at du vil se godt fra det setet du får tildelt.

Kommer du sammen med medlemmer av din husstand kan dere sitte ved siden av hverandre uten en meters avstand. Kommer du sammen med venner eller bekjente du ikke deler husstand med, vil det være en meter mellom hver av dere. Plasseringen vil overholde FHI sitt krav om 1 meters avstand til andre publikummere.

Smittevernregler:

Syke personer må holde seg hjemme
Husk god hånd- og hostehygiene
Minst en meters avstand mellom personer som ikke oppholder seg i samme husstand.

Lørenskog hus lover en ren sal, hvor det vil være oppmålt forsvarlig avstand mellom publikum som ikke er i samme husstand.