LYSGLIMT: UTSTILLING AV LYSINSTALLASJONER PÅ FJELLHAMAR BRUK

FJELLHAMAR BRUK
GRATIS

VISES FRA 29. OKTOBER TIL 1. NOVEMBER

Kjøpte billetter refunderes ikke.

 

Velkommen til en nyskapende kulturhelg på Fjellhamar Bruk! Vi fyller dette kulturhistoriske området med musikk og lysinstallasjoner og inviterer deg til å oppleve en del av vår gamle industriarv på en helt ny måte.

La deg fascinere av former, lys og stemninger!

Produktdesignstudenter fra OsloMet på Kjeller har latt seg inspirere av fortid og mulig fremtid for Fjellhamar Bruk, og presenterer en utstilling med lysinstallasjoner i en av de største hallene i fabrikken. Hensikten med utstillingen er å sette i gang kreative prosesser, som kan føre til en positiv stedsutvikling på Fjellhamar i tiden som kommer.

Torsdag 29. oktober:    ÅPNING av utstilling med ordfører 18.00
Fredag 30. oktober:     Konsert med Ila Auto (se eget arrangement for mer info)
Lørdag 31. oktober:     Utstilling åpen18.00-22.00
Søndag 1. november:   Utstilling åpen18.00-22.00               

Om du ønsker å delta på åpningen av utstillingen, ber vi deg melde deg på ved å sende en e-post til Ola Beskow / obe@lorenskog.kommune.no

I øvrige åpningstider er det fri inngang til utstillingen uten påmelding.

Fredag 30. oktober spiller også bluegrassbandet Ila Auto konsert i fabrikklokalene, som en del av Lysglimt-arrangementet. Kom og opplev en uvanlig konsertopplevelse i unike omgivelser! Billetter selges på lorenskoghus.no

OM FJELLHAMAR BRUK

Fjellhamar Bruk ble etablert som et industrisentrum med mølle, sag og høvleri på slutten av 1800-tallet, med en jernbanestasjon tett inntil. Mange så for seg at dette ville bli kommunens sentrum i mange år fremover, men så skjedde en uventet industrialisering på Kjenn-området i sør, som førte til at utviklingen stoppet opp for en tid. Men så har årene gått, og nok en gang har Fjellhamar havnet i fokus. Bruket er i dag en delvis ubrukt fabrikkbygning med et stort
potensial for framtiden, og i de nærliggende områdene er det planlagt omfattende boligbygging. I kommuneplanen er Fjellhamar ett av fem prioriterte utviklingsområder, et sted det skal satses på i årene fremover.

LYSINSTALLASJONER

Lys- og lysinstallasjoner er en kunstform som i de seneste 10 årene har vært i sterk utvikling. Snart finnes det en lysfestival i alle europeiske land, der installasjonene fremstår som et sentralt verktøy for å markere stedsutvikling og modernitet. I Lørenskog har man brukt lysinstallasjoner som utsmykning i tilknytning til kulturhuset, som kunsthendelser i det årlige

arrangementet Kulturnatt, og i videoformat som en kommentar til skianlegget SNØ i arrangementet Vinternatt i mars 2019. I denne utstilling har man latt seg inspirere av Fjellhamar Bruk og området rundt. Hensikten er å sette i gang kreative prosesser, som kan føre til en positiv stedsutvikling i tiden som kommer.

Utstillingen er et samarbeid mellom Kultur og Strategi og samfunnsutvikling i Lørenskog kommune, Elever ved OsloMet, Lyskollektivet LIMELIGHT, Fjellhamar Bruk Eiendom A/S og Solon Eiendom.

Praktisk info rundt forestillinger:

På grunn av situasjonen knyttet til Covid-19 vil det praktiske rundt billettsalg og gjennomføring være litt annerledes enn det pleier. Dette gjør vi for at du som publikummer skal føle deg trygg, slik at du kan slappe av og kose deg under forestillingen. Vi ber derfor at du setter deg inn i våre smittevernregler før du kommer.

Billettsalg:

Av hensyn til smittevernregler selger vi et begrenset antall billetter. Billettene kan kjøpes på nett som vanlig eller i Veiviseren på Lørenskog hus. Alle som kjøper billetter vil måtte oppgi kontaktinfo til smittesporing. Plassene vil være unummererte, noe som betyr at du på forhånd ikke kan bestemme hvor i salen du vil sitte.

Når du skal inn i salen vil du få hjelp til å finne ledig sete av en av våre ansatte. Siden vi kun selger et begrenset antall billetter i en sal som normalt rommer langt flere publikummere, lover vi at du vil se godt fra det setet du får tildelt.

Kommer du sammen med medlemmer av din husstand kan dere sitte ved siden av hverandre uten en meters avstand. Kommer du sammen med venner eller bekjente du ikke deler husstand med, vil det være en meter mellom hver av dere. Plasseringen vil overholde FHI sitt krav om 1 meters avstand til andre publikummere.

Smittevernregler:

Syke personer må holde seg hjemme
Husk god hånd- og hostehygiene
Minst en meters avstand mellom personer som ikke oppholder seg i samme husstand.

Lørenskog hus lover en ren sal, hvor det vil være oppmålt forsvarlig avstand mellom publikum som ikke er i samme husstand.