KUNSTSALEN LIVE: MARIANNE SVEEN

LØRENSKOG HUS, KUNSTSALEN
Kr. 250

Kjøp billett FREDAG 26. NOVEMBER KL. 20.00

Kjøpte billetter refunderes ved avlysning pga Korona.

 

Fem år etter at Marianne Sveen gikk av scenen med Katzenjammer for siste gang, slippes det etterlengtede soloalbumet Next Of Kin.

Marianne Sveen på Spotify: HER

Foto av: Paal Audestad

Etter ti år som vokalist, multi-instrumentalist, låtskriver og entertainer i suksessgruppa Katzenjammer, bestemte Marianne Sveen seg for å forlate bandet. Det var et stille farvel med musikken, venninnene og bandet som hadde vært nesten hele hennes liv fra 2005, som tok dem ut i verden der de solgte til gull og spilte for fulle hus og utsolgte festivaler fra England og Tyskland til Australia til USA. Tiden var inne for å gå videre. For å dyrke musikken som vokste på innsiden, som var så annerledes en den som ble spilt på utsiden. Marianne er tross alt mer enn en energibombe med soulrøst og bassbalalika.

Da hun gikk ut av bandet var det for å omfavne det nye prosjektet med hele seg. Hun fikk skrevet en rekke låter, og som utdannet sykepleier tok dessuten Marianne vakter på en døgnpost innenfor psykisk helse mens hun jobbet med å ferdigstille albumet. Med det tok plata en helt ny vending. I møte med pasienter, deres sterke historier og deres viktige budskap, begynte Sveen å reflektere over definisjonen av nærmeste pårørende – Next of kin.

Hun kastet alt hun hadde skrevet til da og begynte helt på nytt. Sammenlignet med personen som figurerte i Katzenjammer, er det en helt annen side av Sveen publikum får høre på albumet NextOfKin, som kommer høsten 2020. – Jeg har skrevet og spilt inn dette albumet de siste fem årene, men det føles egentlig som om jeg har laget dette hele livet, sier 39-åringen like før soloprosjektet endelig sjøsettes.

Åpningssporet på albumet handler om Aylan; den lille gutten, flyktningbarnet, som ikke overlevde den farlige reisen over middelhavet. Som i stedet endte sin ferd livløs på en strand - et bilde som har brent seg inn på netthinnen til en hel verden. – Bildet av ham omdefinerte hva «nærmeste pårørende» virkelig handler om for meg. Vi er alle hans nærmeste pårørende. Og å miste ham burde være smertefullt for oss alle, uansett om vi er av samme blod eller ei.

På NextOfKiN står låtene og produksjonen i sentrum, anført av Mariannes grenseløse stemme, og akkompagnert av et hovedsaklig akustisk lydbilde der det symfoniske og filmatiske setter stemningen og rammene for historiene som fortelles. Albumer er innspilt Athletic Sound i Halden og i Mariannes eget studio, Dandylion Recordings. Her har Marianne fått gjøre det hun liker og kan aller best. – Jeg har nok av og til kjent på at jeg stort sett har blitt beskrevet som både en sanger og entertainer, som jeg jo også er. Men jeg har alltid kjent en sterkere identitet til det å være komponist og låtskriver. Det å skape lydbilder, fortelle historier, og produsere en atmosfære som underbygger historien. Så det føles nok viktig for meg at folk får se hvem jeg egentlig er. At jeg ikke bare er en hun på
scenen som kan rope høyt, få folk til å le eller synge så bra jeg kan. For det er bare en liten del av den jeg er. Og nå er dette albumet på en måte er resten av meg.

"Next Of Kin" slippes høsten 2020, og fjerde singel «right as rain" slippes nå i Juli.

Praktisk info rundt forestillinger:

På grunn av situasjonen knyttet til Covid-19 vil det praktiske rundt billettsalg og gjennomføring være litt annerledes enn det pleier. Dette gjør vi for at du som publikummer skal føle deg trygg, slik at du kan slappe av og kose deg under forestillingen. Vi ber derfor at du setter deg inn i våre smittevernregler før du kommer.

Billettsalg:

Av hensyn til smittevernregler selger vi et begrenset antall billetter i salene våre. Billettene kan kjøpes på nett som vanlig eller i Veiviseren på Lørenskog hus. Alle som kjøper billetter vil måtte oppgi kontaktinfo til smittesporing. Plassene vil være unummererte, noe som betyr at du på forhånd ikke kan bestemme hvor i salen du vil sitte.

Når du skal inn i salen vil du få hjelp til å finne ledig sete av en av våre ansatte. Siden vi kun selger et begrenset antall billetter i en sal som normalt rommer 360 publikummere, lover vi at du vil se godt fra det setet du får tildelt.

Kommer du sammen med medlemmer av din husstand kan dere sitte ved siden av hverandre uten en meters avstand. Kommer du sammen med venner eller bekjente du ikke deler husstand med, vil det være en meter mellom hver av dere. Plasseringen vil overholde FHI sitt krav om 1 meters avstand til andre publikummere.

Smittevernregler:

Syke personer må holde seg hjemme
Husk god hånd- og hostehygiene
Minst en meters avstand mellom personer som ikke oppholder seg i samme husstand.

Lørenskog hus lover en ren sal, hvor det vil være oppmålt forsvarlig avstand mellom publikum som ikke er i samme husstand.